10 legjobb

A 10 legjobb dolog bármilyen témában

Legérdekesebb múzeumok – A 10 legérdekesebb múzeum a világon

legerdekesebb_muzeumok_a_10_legerdekesebb_muzeum_a_vilagon.jpg

 

Legérdekesebb múzeumok, a 10 legérdekesebb múzeum a világon olyan világhírű bemutatóhelyek, ahol lenyűgöző és egyedi tárgyakat tekinthetünk meg. 8 kérdés köré szerveztem a múzeumok bemutatását – a hely, a létrejötte, a területe, a fő téma, a legizgalmasabb részek, a miért, kik számára ajánlott és egyéb érdekességek.

 

 

A 10 legérdekesebb múzeum a világon

 

 

1.Louvre Múzeum (Párizs)

 

Pontosan hol található: A Louvre Múzeum Párizs központjában található, a Szajna jobb partján, az 1. kerületben. A pontos címe: Rue de Rivoli, 75001 Paris, Franciaország. Könnyen megközelíthető metróval (Palais Royal - Musée du Louvre állomás) és gyalog is a városközpontból.

 

 

a_louvre_muzeum_parizsban.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A Louvre eredetileg egy 12. századi erődítményként épült Philippe Auguste francia király megrendelésére, hogy védelmet nyújtson Párizs számára. Az évek során többször is átalakították és kibővítették. A reneszánsz idején, I. Ferenc király uralkodása alatt kezdték el átalakítani királyi palotává. A múzeummá való átalakítás 1793-ban, a Francia Forradalom idején történt, amikor a forradalmárok nyilvános intézménnyé tették a királyi gyűjteményeket.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: Nemcsak a legérdekesebb múzeumok egyike, a Louvre a világ egyik legnagyobb múzeuma, több mint 72 000 négyzetméteren terül el kiállítóterületekkel. Több mint 380 000 műtárgy található a gyűjteményében, ebből mintegy 35 000 van kiállítva. Egy átlagos látogató számára egy egész nap sem elegendő ahhoz, hogy mindent alaposan megnézzen, így ajánlott legalább 2-3 napot szánni a múzeum felfedezésére.

Mi a fő kiállítási téma: A Louvre múzeum számos művészeti és történelmi tárgyat mutat be, amelyek az ókortól a 19. századig terjednek. A múzeum különböző részlegei között található egyiptomi, görög-római, iszlám, festészeti, szobrászati és dekoratív művészeti gyűjtemények.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Mona Lisa (Leonardo da Vinci): Talán a világ legismertebb festménye, amely az olasz reneszánsz mester alkotása.

  • Milói Vénusz: Egy híres ókori görög szobor, amely Aphroditét ábrázolja.

  • Szamothrakéi Niké: A győzelem istennőjét ábrázoló hellenisztikus márványszobor.

  • Egyiptomi múmiák és szarkofágok: Az ókori Egyiptom kultúráját bemutató kiállítások.

  • Delacroix: A Szabadság vezeti a népet: Egy híres festmény a francia forradalom szellemiségéről.

Miért tartozik a 10 legérdekesebb múzeum közé: A Louvre a világ egyik legnagyobb és leglátogatottabb múzeuma, amely kiemelkedő művészeti és kulturális értékeivel vonzza a látogatókat. A művészeti alkotások és történelmi tárgyak gazdag gyűjteménye világszínvonalú, és számos ikonikus mű található itt.

Kik számára ajánlod: A Louvre Múzeum mindenki számára ajánlott, aki érdeklődik a művészet, a történelem és a kultúra iránt. Ugyanolyan híres, mint például a legnagyobb tavak közül a Bajkál-tó. Különösen ajánlott művészettörténészeknek, diákoknak, művészetkedvelőknek és turistáknak, akik Párizs felfedezésére indulnak.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A Louvre üvegpiramis bejárata, amelyet Ieoh Ming Pei tervezett, 1989-ben készült el, és a modern építészet ikonikus darabja lett.

  • A múzeum épülete alatt található Philippe Auguste eredeti erődítményének maradványai is megtekinthetők.

  • A Louvre egyébként a világ leglátogatottabb múzeuma, évente több mint 9 millió látogatót fogad.

  • Érdekesség, hogy a Mona Lisa ellopása 1911-ben nagy szenzációt keltett, és két évvel később találták meg Olaszországban.

A Louvre Múzeum tehát nemcsak a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb művészeti intézménye, hanem Párizs kulturális életének is meghatározó eleme.

 

 

 

2.A 10 legérdekesebb múzeum a világon – British Museum, London

 

Pontosan hol található: A British Museum Londonban, Bloomsbury kerületben található. A pontos címe: Great Russell Street, London WC1B 3DG, Egyesült Királyság.

 

a_10_legerdekesebb_muzeum_a_vilagon_british_muzeum.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A British Museum 1753-ban alapították, Sir Hans Sloane gyűjteményeinek adományozásával. Az épület építése 1823-ban kezdődött, és Sir Robert Smirke klasszicista stílusú tervei alapján készült el. A múzeum 1759-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A British Museum több mint 92 000 négyzetméteren terül el, és mintegy 8 millió műtárgyat tartalmaz. Az egész múzeum bejárása napokat is igénybe vehet, így ajánlott előre megtervezni a látogatást és kiválasztani a legérdekesebbnek tűnő kiállításokat.

Mi a fő kiállítási téma: A British Museum világszerte híres a történelmi és kulturális gyűjteményeiről, amelyek az ókortól napjainkig terjednek. Fő témái közé tartozik az egyiptomi művészet és régészet, a görög-római művészet, valamint az ázsiai és afrikai kultúrák.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Rosetta-kő: A kő az egyiptomi hieroglifák megfejtésének kulcsa volt.

  • Elgin-márványok: Az athéni Parthenonból származó szobrok.

  • Szakkara piramisának festett falai: Egyiptomi művészet kiváló példái.

  • Asszír szobrok és domborművek: Az ókori Asszíria kultúráját bemutató alkotások.

Miért tartozik a legérdekesebb múzeumok közé: A British Museum gazdag gyűjteménye és történelmi jelentősége miatt a világ egyik legfontosabb múzeuma. Számos ikonikus műtárgy és történelmi lelet található itt, amelyeket az egész világból gyűjtöttek össze.

Kik számára ajánlod: A múzeum különösen olyanok számára lehet érdekes, aki érdeklődik a az ókor történelme, az akkori művészetek és az ókori civilizációk iránt. Legyen bár egyszerű diák, az ókor kutatója, hagyományos művészettörténész, vagy csak utazó.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A British Museum az első nyilvános nemzeti múzeum volt a világon.

  • A múzeum épülete alatt található a King's Library, amely George III király könyvgyűjteményét tartalmazza.

  • Az egyiptomi múmiák és szarkofágok kiállítása különösen népszerű a látogatók körében.

 

 

3.Vatikáni múzeumok, Vatikánváros

 

Pontosan hol található: A Vatikáni Múzeumok a Vatikánvárosban találhatók, amely egy független városállam Róma központjában, Olaszországban.

 

vatikani_muzeumok.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A Vatikáni Múzeumok alapjait II. Gyula pápa tette le 1506-ban, amikor megvásárolta az első szobrokat, köztük a Laokoón-csoportot. Az épületeket és a különböző galériákat az évszázadok során számos építész és művész, köztük Bramante és Michelangelo is bővítette és díszítette.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A múzeumok több mint 54 000 négyzetméteren terülnek el, és több mint 20 000 műtárgyat mutatnak be. A teljes bejárás akár több napot is igénybe vehet, így érdemes előre kiválasztani a legfontosabb látnivalókat.

Mi a fő kiállítási téma: A Vatikáni Múzeumok elsősorban a keresztény művészet, az ókori római és görög művészet, valamint a reneszánsz és barokk művészet gyűjteményeiről híresek.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Sixtus-kápolna: Michelangelo híres freskói, köztük az "Utolsó ítélet" és az "Ádám teremtése".

  • Raphael Stanzák: Rafael híres freskói, mint például az "Athéni iskola".

  • Laokoón-csoport: Egy híres ókori görög szoborcsoport.

  • Etruszk múzeum: Az etruszk civilizáció művészetének és tárgyainak kiállítása.

Miért tartozik a 10 legérdekesebb múzeum közé: A Vatikáni Múzeumok gazdag művészeti és történelmi gyűjteményei, valamint a Sixtus-kápolna világhírű freskói miatt a világ egyik legjelentősebb múzeuma. A múzeumok az egyház történetét és művészetét mutatják be lenyűgöző módon.

Kik számára ajánlod: A Vatikáni Múzeumokat mindenki számára ajánlott, aki érdeklődik a művészet, a történelem és a vallás iránt. Különösen ajánlott művészettörténészeknek, diákoknak és turistáknak, akik Rómába látogatnak.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A Sixtus-kápolnában tartják a pápaválasztó konklávét.

  • A múzeumok látogatása során a látogatók több mint 7 km hosszú kiállítóteret járhatnak be.

  • A Vatikáni Kert is látogatható, amely a pápa magánparkja.

 

 

 

A legérdekesebb múzeumok a világon

 

 

4.Metropolitan Művészeti Múzeum, New York

 

Pontosan hol található: A Metropolitan Művészeti Múzeum (The Met) New York City-ben található, Manhattan városrészben, a Central Park mellett. A pontos címe: 1000 Fifth Avenue, New York, NY 10028, USA.

 

legerdekesebb_muzeumok_metropolitan_muveszeti_muzeum.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A múzeumot 1870-ben alapították, és 1872-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. Az épületet a Central Park mellett, Richard Morris Hunt tervei alapján építették, majd többször bővítették és átalakították.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A Met több mint 180 000 négyzetméteren terül el, és mintegy 2 millió műtárgyat tartalmaz. Az egész múzeum bejárása itt is napokba telhet, így ajánlott előre megtervezni a látogatást és kiválasztani a legérdekesebb kiállításokat.

Mi a fő kiállítási téma: A Metropolitan Művészeti Múzeum gyűjteményei az ókortól napjainkig terjednek, és különösen gazdagok az egyiptomi, görög-római, európai festészeti és szobrászati, valamint az ázsiai és iszlám művészetekben.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Tutanhamon aranyszarkofágja: Egy híres egyiptomi fáraó aranyszarkofágja.

  • Washington Crossing the Delaware (Emanuel Leutze): Egy híres amerikai történelmi festmény.

  • Van Gogh: Önarckép: Egy híres önarckép a holland festőtől.

  • Római kori szobrok és mozaikok: Az ókori Róma művészetének remekei.

Miért tartozik a legérdekesebb múzeumok a világon listájába: A Met gazdag és sokszínű gyűjteménye miatt a világ egyik legismertebb múzeuma. Számos ikonikus műtárgy és művészeti alkotás található itt, amelyeket a világ számos részéből gyűjtöttek össze.

Kik számára ajánlod: A múzeum bárki számára érdekes lehet, aki érdeklődik a régi művészetek, a történelem csodái és a kultúra iránt. Diákok, kutatók, művészettörténészek és magán turisták számára egyaránt ajánlott.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A Met évente több mint 6 millió látogatót fogad.

  • A múzeum területén található a Met Cloisters, amely középkori európai művészetet és építészetet mutat be.

  • A múzeum számos időszaki kiállítást is rendez, amelyek a világ minden tájáról származó művészeti alkotásokat mutatnak be.

 

 

5.Legérdekesebb múzeumok – Rijksmuseum, Amszterdam

 

Pontosan hol található: A Rijksmuseum Amszterdamban található, a Museumplein téren. A pontos címe: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam, Hollandia.

 

legerdekesebb_muzeumok_rijksmuseum_amszterdam.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A Rijksmuseum 1885-ben nyílt meg Pierre Cuypers építész tervei alapján. Az épületet a holland művészet és történelem gyűjteményeinek bemutatására építették, és azóta többször is felújították és bővítették. Mára a legérdekesebb múzeumok egyike, Hollandián kívül is

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A múzeum több mint 30 000 négyzetméteren terül el, és több mint 1 millió műtárgyat tartalmaz. Az egész múzeum bejárása egy teljes napot is igénybe vehet, így ajánlott előre megtervezni a látogatást és kiválasztani a legérdekesebb kiállításokat.

Mi a fő kiállítási téma: A Rijksmuseum elsősorban a holland aranykor művészetére és történelmére összpontosít, de számos európai művészeti alkotást is bemutat.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Rembrandt: Éjjeli őrjárat: Egy híres holland festmény.

  • Vermeer: Tejet öntő nő: Vermeer egyik legismertebb alkotása.

  • Jan Steen: A jó polgármester látogatása: Egy híres holland festmény.

  • 17. századi holland hajómodellek és fegyverek: A holland tengerészeti történelem bemutatása.

Miért tartozik a világ legérdekesebb múzeumjai közé: A Rijksmuseum gazdag gyűjteménye és történelmi jelentősége miatt a világ egyik legfontosabb múzeuma. Számos ikonikus holland műtárgy és történelmi lelet található itt.

Kik számára ajánlod: A múzeum minden olyan ember számára ajánlott, aki érdeklődik a művészet, és a régebbi korok alkotásai iránt. Legyen az tanuló, régész, művészettörténész, vagy szokványos túrista.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A múzeum épületét Pierre Cuypers neogótikus stílusban tervezte, amely a holland építészet remekműve.

  • A Rijksmuseum kertjei is látogathatók, ahol szobrok és szökőkutak találhatók.

  • A múzeum évente több mint 2 millió látogatót fogad.

 

 

 

Legérdekesebb múzeumok a világ minden részéről

 

 

6.A 10 legérdekesebb múzeum a világon – Guggenheim Múzeum, Bilbao

 

Pontosan hol található: A Guggenheim Múzeum Bilbao városában található, Baszkföldön, Spanyolországban. A pontos címe: Abandoibarra Etorb., 2, 48009 Bilbao, Vizcaya, Spanyolország.

 

a_szokatlan_furmaju_guggenheim_muzeum.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A múzeumot 1997-ben nyitották meg, és Frank Gehry amerikai építész tervezte. Az épület egyedi, organikus formájú, titánnal borított szerkezete miatt vált híressé. A Guggenheim Alapítvány megbízásából építették, hogy bemutassa a modern és kortárs művészetet. Nemcsak a legérdekesebb múzeumok egyike, de akár a legfurcsább állatok külseje, az egyik legszokatlanabb formájú építmény

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A múzeum területe több mint 24 000 négyzetméter, és a kiállítások bejárása egy teljes napot is igénybe vehet. Az épület maga is műalkotásnak számít, és kívül-belül érdemes megcsodálni.

Mi a fő kiállítási téma: A Guggenheim Múzeum főként modern és kortárs művészeti alkotásokat mutat be. A gyűjteményében festmények, szobrok, installációk és multimédiás művek találhatók.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Jeff Koons: Puppy: Egy hatalmas virágokból készült kutyaszobor a múzeum bejárata előtt.

  • Richard Serra: A Matter of Time: Monumentális acélszobrok sorozata.

  • Yves Klein: Blue Monochrome: A híres kék monokróm festmények egyike.

  • Andy Warhol: Marilyn Monroe sorozat: Warhol ikonikus pop art alkotásai.

Miért tartozik a legérdekesebb múzeumok közé a világon: A Guggenheim Múzeum építészeti remekművével és kiváló kortárs művészeti gyűjteményével vált a világ egyik legjelentősebb múzeumává. Az épület különleges formája és a benne található műalkotások egyaránt lenyűgözőek.

Kik számára ajánlod: A múzeum mindenki számára érdekes, aki érdeklődik a modern és kortárs művészet iránt. Különösen ajánlott művészettörténészeknek, diákoknak, művészetkedvelőknek és azon turistáknak, akik Bilbao városába látogatnak.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A múzeum megnyitása után Bilbao városa jelentős kulturális és gazdasági fellendülést tapasztalt, amit "Bilbao-hatásnak" neveznek.

  • A múzeum előtti tóban gyakran láthatók különleges fény- és vízjátékok.

  • A múzeum része a Guggenheim Alapítvány nemzetközi hálózatának, amelyhez többek között a New York-i Guggenheim Múzeum is tartozik.

 

 

 

7.A legérdekesebb múzeumok – Smithsonian Institution, Washington D.C.

 

Pontosan hol található: A Smithsonian Institution Washington D.C.-ben található, az Egyesült Államok fővárosában. Az intézmény több múzeumot és kutatóközpontot foglal magában, amelyek a National Mall környékén találhatók.

 

legerdekesebb_muzeumok_smithsonian_institution.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A Smithsonian Institution-t 1846-ban alapították, James Smithson brit tudós adománya alapján. Az eredeti épület, a Smithsonian Castle, James Renwick Jr. tervei alapján készült el, és 1855-ben nyitották meg. Azóta az intézmény jelentősen bővült.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A Smithsonian Institution több mint 154 millió műtárgyat, dokumentumot és példányt tartalmaz, amelyeket több mint 19 múzeum, galéria és kutatóközpont mutat be. A teljes bejárás több napot is igénybe vehet, így érdemes előre kiválasztani a bennünket leginkább érdeklő helyszíneket.

Mi a fő kiállítási téma: Az intézmény különböző múzeumai és galériái számos témát ölelnek fel, beleértve az amerikai történelmet, a természettudományokat, a művészeteket, az űrkutatást és az ipartörténetet.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Wright Flyer: Az első motoros repülőgép, amelyet a Wright fivérek építettek.

  • Apollo 11 parancsnoki modul: Az űrhajó, amely elsőként vitte embert a Holdra.

  • Star-Spangled Banner: Az eredeti amerikai zászló, amely a himnusz ihletője volt.

  • Hope Gyémánt: Egy híres kék gyémánt a Nemzeti Természettudományi Múzeumban.

Miért tartozik a világ legérdekesebb múzeumjai közé: A Smithsonian Institution gazdag és változatos gyűjteményei, valamint a tudományos kutatás és oktatás terén végzett munkája miatt a világ egyik legfontosabb múzeumi és kutatóintézete. A látogatók számos tudományos, művészeti és történelmi kiállítást tekinthetnek meg.

Kik számára ajánlod: Az intézmény mindenki számára érdekes, aki érdeklődik a tudomány, a történelem, a különféle művészetek és a kultúra fejlődése iránt. Tanulók, kutatók, családok és kirándulók számára egyaránt ajánlott.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik az intézményről:

  • A Smithsonian Institution ingyenesen látogatható.

  • Az intézmény évente több mint 30 millió látogatót fogad.

  • A National Museum of American History része a Smithsonian Institution-nak, és itt található az első hölgyek ruhatára és az elnöki relikviák gyűjteménye.

 

 

Lenyűgöző belső kiállítások

 

 

8.Hermitage Múzeum, Szentpétervár

 

Pontosan hol található: A Hermitage Múzeum Szentpéterváron található, Oroszországban. A pontos címe: Palace Square, 2, Szentpétervár, Oroszország.

 

hermitage_muzeum_szentpetervar.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A múzeum alapítását 1764-ben Nagy Katalin cárnő rendelte el, hogy bemutassa művészeti gyűjteményét. Az eredeti Téli Palotát Francesco Bartolomeo Rastrelli tervezte, és 1762-ben készült el. Azóta a múzeum jelentősen bővült és több épületet is magában foglal.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A Hermitage Múzeum több mint 233 000 négyzetméteren terül el, és több mint 3 millió műtárgyat tartalmaz. Az egész múzeum bejárása napokat is igénybe vehet, így ezen a helyen is ajánlott előre megtervezni a látogatás módját és idejét és megtervezni mit szeretnénk megtekinteni.

Mi a fő kiállítási téma: A Hermitage Múzeum gyűjteményei az ókortól napjainkig terjednek, és különösen gazdagok az európai festészeti, szobrászati és dekoratív művészeti alkotásokban, valamint az orosz történelem tárgyaiban.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Leonardo da Vinci: Madonna Litta: Egy híres reneszánsz festmény.

  • Rembrandt: Visszatérés a tékozló fiú: Rembrandt egyik legismertebb műve.

  • Michelangelo: Crouching Boy: Egy híres márványszobor.

  • Scythian aranykincsek: Az ókori szkíta kultúra kincsei.

Miért tartozik a legérdekesebb múzeumok közé: A Hermitage Múzeum gazdag és változatos gyűjteménye, valamint történelmi jelentősége miatt a világ egyik legjelentékenyebb múzeuma. Az épület maga is művészeti remekmű, és a benne található műalkotások lenyűgözőek.

Kik számára ajánlod: A múzeum azok számára ajánlott, akiket érdekelnek a régi és felejthetetlen, egyedi művészeti alkotások, ősi kultúrák emlékei. Legyen akár régiség kutató, történész, vagy egyszerű kiránduló.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A Hermitage Múzeum a világ egyik legnagyobb és leglátogatottabb múzeuma.

  • A múzeum Téli Palotája egykor az orosz cári család rezidenciája volt.

  • Az Ermitázs macskái híresek, amelyek a múzeumot a rágcsálóktól védik.

 

 

 

9.Legérdekesebb múzeumok – Prado Múzeum, Madrid

 

Pontosan hol található: A Prado Múzeum Madridban található, Spanyolországban. A pontos címe: Calle de Ruiz de Alarcón, 23, 28014 Madrid, Spanyolország.

 

legerdekesebb_muzeumok_prado_madrid.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: A Prado Múzeumot 1819-ben nyitották meg, III. Károly spanyol király kezdeményezésére. Az épületet Juan de Villanueva tervezte, és eredetileg természettudományi múzeumnak szánták, de később művészeti múzeummá alakították.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: A múzeum területe több mint 41 000 négyzetméter, és a kiállítások bejárása egy teljes napot is igénybe vehet. A múzeum gazdag gyűjteménye miatt érdemes előre megtervezni a látogatást.

Mi a fő kiállítási téma: A Prado Múzeum elsősorban a spanyol, olasz és flamand festészetre összpontosít, de számos európai művészeti alkotást is bemutat.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Diego Velázquez: Las Meninas: Velázquez egyik legismertebb festménye.

  • Francisco Goya: A mezítelen maja és A felöltözött maja: Goya híres alkotásai.

  • Hieronymus Bosch: A gyönyörök kertje: Egy híres triptichon festmény.

  • El Greco: Szent András és Szent Ferenc: El Greco egyik jelentős műve.

Miért tartozik a világ legérdekesebb múzeumjai közé: A Prado Múzeum gazdag és változatos gyűjteménye miatt a világ egyik legfontosabb művészeti múzeuma. Számos ikonikus műtárgy és művészeti alkotás található itt, amelyeket az egész világból gyűjtöttek össze.

Kik számára ajánlod: A múzeum főként azok számára érdekes, akik a legérdekesebb múzeumok közül a festményekre kíváncsiak a leginkább. Tanulócsoportok, művészeti munkások és átlagos turisták számára egyaránt ajánlott.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • A Prado Múzeum gyűjteménye több mint 8 000 festményt tartalmaz.

  • A múzeum épületét többször bővítették és felújították az idők során.

  • A múzeum kertjeiben szobrok és szökőkutak találhatók, amelyek kellemes pihenőhelyet biztosítanak a látogatóknak.

 

 

 

10.Uffizi Képtár, Firenze

 

Pontosan hol található: Az Uffizi Képtár Firenzében található, Olaszországban. A pontos címe: Piazzale degli Uffizi, 6, 50122 Firenze FI, Olaszország.

 

uffizi_keptar_firenze.jpg

 

 

Mikor épült, miért és hogyan, ki tervezte: Az Uffizi Képtár építését 1560-ban kezdték el I. Cosimo de' Medici toszkán nagyherceg megbízásából. Az épületet Giorgio Vasari tervezte, és eredetileg a firenzei hivatalok és kormányzati irodák számára épült. Később a Medici család művészeti gyűjteményét helyezték el benne.

Mekkora a területe, mennyi idő alatt lehet bejárni: Az Uffizi Képtár területe több mint 13 000 négyzetméter, és a kiállítások bejárása egy teljes napot is igénybe vehet. Az épület maga is műalkotásnak számít, és a gyűjtemény gazdagsága miatt érdemes előre megtervezni a látogatást.

Mi a fő kiállítási téma: Az Uffizi Képtár elsősorban a reneszánsz művészetre összpontosít, de számos más korszak művészeti alkotásait is bemutatja.

Melyek a legérdekesebb kiállított dolgok:

  • Sandro Botticelli: Vénusz születése: Egy híres reneszánsz festmény.

  • Leonardo da Vinci: Az Angyali üdvözlet: Leonardo egyik korai műve.

  • Michelangelo: A Doni Tondo: Egy híres kör alakú festmény.

  • Raffaello: A hölgy egyszarvúval: Raffaello egyik legismertebb alkotása.

Miért tartozik a legérdekesebb múzeumok a világon listájába: Az Uffizi Képtár gazdag reneszánsz művészeti gyűjteménye és történelmi jelentősége miatt a világ egyik legfontosabb múzeuma. Az épület maga is művészeti remekmű, és a benne található műalkotások káprázatosak.

Kik számára ajánlod: A múzeum megtekintése mindenki számára hasznos lehet, aki érdeklődik a művészetek, a történelem alkotásai és a kultúra fejlődése iránt. Diákok, régészek, kutatók, művészettörténészek és kirándulók számára egyaránt ajánlott.

Egyéb érdekességek, tudnivalók, vagy sztorik a múzeumról:

  • Az Uffizi Képtár a világ egyik legrégebbi művészeti múzeuma.

  • A múzeum évente több mint 2 millió látogatót fogad.

  • Az épület galériái és termei maguk is művészeti remekművek, gazdag díszítésekkel és freskókkal.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://10-legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr9118439273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

10 legjobb

A 10 legjobb bármilyen témában, legyen az ember, alkotás, módszer, eszköz, hely, bármi, amiben lehetséges valamilyen szempontból a legjobbak összeállítása.

süti beállítások módosítása