10 legjobb

A 10 legjobb dolog bármilyen témában

A 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni

a_10_legjobb_dolog_aminek_nem_lehet_ellenallni.jpg

 

A 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni, egy speciális válogatás, mely arra irányul, amit az emberek leginkább szeretnek. Pontosabban az adott dolog olyan vonzást gyakorol ránk, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen tudunk ellenállni. Valószínűleg ahány ember írna egy ilyen listát, annyiféle lenne, de lenne sok azonosság.

 

Itt most igyekeztem azokat a dolgokat összeszedni, amelyek a legtöbb emberre csábító, vagy olyan hatással vannak, aminek nem tudnak ellenállni. Van köztük lelki, szellemi, testi dolog, valamint tárgy, cselekvés, tulajdonság a változatosság kedvéért. S míg egyik dolog számodra semmilyen csábítást nem jelent, egy másik viszont elutasíthatatlan.

 

 

A 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni – véletlenszerű sorrendben

 

 

 

Testmozgás, sport

 

Ez kicsit furán hangozhat, de képzeld el, hogy le vagy láncolva és nem mozoghatsz… Mire vágynál leginkább? De a rendszeres, tudatos mozgás több ennél, az egyéniséged fejlesztésével egybekötött testedzés egész életedre emelkedett hatással lehet. Van valami ellenállhatatlan a testmozgásban, különösen ha a sportot nézzük.

 

Nem annyira a versenysportra gondolok, inkább arra, amikor valamit imádsz csinálni, és azért teszed, mert örömöt okoz, s nem azért, hogy lefogyjál, vagy legyőzz valakit. Bár vannak kivételek, mert ha emlékszel a pár cikkel ezelőtt bemutatott legsikeresebb sportfilmekre, akik nagyon szeretnek egy sportágat, azok számára ellenállhatatlan.

 

 

A 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni - Jó étel, ital

 

Ez a testnek szól s az ízeknek, vagy hatásnak. Vannak emberek, akik számára ez „az élet értelme”. Csúnya dolog, de tényleg nem is kevesen ennek élnek. Ettől függetlenül az emberek többsége számára az evés, vagy ivás örömet okoz, azon felül, hogy a szervezetnek szüksége van rá.

 

etel_aminek_nem_lehet_ellenallni.jpg

Mondjuk egy finom fagyi, vagy egy jó ital, egzotikus gyümölcsök, esetleg egy kedvenc étel boldogsághormonokat szabadít fel. Pszichikai szempontból vannak olyan előnyös hatásai, mint a nyugtatás, ellazulás, jókedv, elégedettség, stb. Egyedül a mérték ami számít, mert a legjobb ételből, italból is visszájára fordul a túl sok, ezért erre érdemes ügyelni.

 

 

Egy jó könyv, olvasmány

 

Na igen, annak, aki szeret olvasni. De jó páran vagyunk ilyenek. Én nagyon sokféle témában olvasok, és itt a blogban már írtam is a legjobb regényekről, vagy a legkedveltebb spirituális könyvsorozatokról. Legyen tél, vagy nyár, ha leülsz és belemerülsz egy jó könyvbe, az elvisz egy másik világba.

 

Egy jó könyv – akár regény, akár valami más – egyszerre kikapcsolódás, lazítás, szórakozás. Ha a kedvenc szerződről, vagy könyvsorozatodról van szó, biztosan te sem tudsz ellenállni. De egy jó könyv elvezethet önmagadba is, akár megvilágosító erejű lehet, ami kihatással van egész életedre.

 

 

A 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni – Jó film

 

Akár írhattam volna videót is, mert a mozgóképről beszélünk, melynek csak egyik része a film, vagy mozi. Tény, hogy vannak filmek, melyeknek nem lehet ellenállni, különösen ha rajongó vagy valamiben. Itt most nehéz általánosítani, bár vannak mozik, melyek bevétel, vagy elismertség szempontjából a legsikeresebbek.

 

Szerintem az a jó film, amit, ha megnézel, elfelejtesz a világon mindent, s mit egy álomban, végigéled az egészet. Vagyis annyira magával ragad, hogy közben elfeledkezel a külvilágról, az élmény felemel. Nehéz ellenállni, hogy egy ilyen videót az ember ne nézzen meg többször.

 

 

Egy jó játék

 

Gyermekként ez ugye természetes. De felnőttként is vannak jó játékok. Vannak, akik napokon át bele tudnak merülni valamilyen számítógépes, vagy internetes játékba, szinte megállás nélkül. Ez roppant egészségtelen, és egyoldalúan hat a szellemre is. Azonban ha a játék nem csak a technikáról és, vagy az élvezetekről szól, előnyös is lehet.

 

ellenallhatatlan_jatekok.jpg

Például az olyan játékok, melyek a pénzügyi intelligenciát fejlesztik, igencsak hasznosak, illetve a tudományos játékok is. Az ember személyiségétől is függ ez az egész. A szenvedély lehet pozitív és negatív is. Mindig az a kérdés, adott játék ural-e téged, vagy te használod fel a magad érdekében. Ha többen játsszák, annál hasznosabb és érdekesebb is lehet.

 

 

A 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni – A jó zene

 

A zene hatásai minden kultúrában, s minden embernél valamilyen módon jelen vannak, csak az a különbség, mennyire, s milyen típusa. Bár vannak olyan emberek, akik látszólag nem szeretik a zenét, s soha nem is hallgatnak, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne rájuk hatással.

 

Mindenkinek egy kicsit más, melyik az, ami vonzza. Sokak számára a komolyzene jelenti a zenét, míg másoknak például az általam egyik előző cikkben bemutatott örök nyári strand slágerek. A jó zene nagy előnye, hogy erőteljes hatással bírhat az érzelmekre, amitől az ember lelke magasabb fokozatba kapcsol.

 

 

Egy jó utazás (nyaralás)

 

Van akinek egy erdei gyalogtúra jelenti ezt, másnak a Föld körüli út. Ami a közös, az a mozgás, elmenni, utazni valahova, ahol jól érezzük magunkat, és kissé színesebbé, elevenebbé válik az életünk tőle. Másodlagos, hogy gyalog, kerékpárral, autóval, repülővel utazunk, a lényeg az élmény. Amióta az emberiség legújabb közlekedési találmányai is rendelkezésünkre állnak, ez könnyebb, mint valaha.

 

Egyesek a látnivalókat keresik, mások a szórakozást, vagy pihenést. Megfigyelhető, hogy a jó utazás személyenként egészen más tartalommal bírhat. Az sem mindegy kivel, többen, vagy egyedül megyünk. A tudás, vagy a kikapcsolódás vonz? Megismerni más helyeket a lelket gazdagító élmény, s mindeközben úgy érezzük, hogy élünk.

 

 

Vonzó tulajdonságok

 

Ez függ az adott egyéntől is, de vannak közös jellemzők, melyek egy embert vonzóvá tesznek. Lehet külső, vagy belső, de leginkább a kettő harmóniája, s még inkább a kisugárzás az, ami hat. Ezt olyan értelemben is megfigyelhetjük, mint a másik nem iránti vonzalom, illetve vonzó tulajdonságok, mint példakép.

 

vonzo_es_ellenallhatatlan_tulajdonsagok.jpg

Általában azok az embereket, akikről érzed, hogy őszintén érdeklődnek irántad, sokkal szimpatikusabbnak találod. Másfelől, ha valaki sok jó karakterjeggyel rendelkezik, az is ellenállhatatlanul hatást gyakorolhat rád valamilyen értelemben. A legvonzóbb emberi tulajdonságokról itt olvashatsz.

 

 

A 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni – Szeretet

 

Figyeld meg azokat az embereket, akik magányosak és azokat, akik családdal, barátokkal vannak körülvéve és boldogok! Utóbbiak sokkal jobb egészségi állapotnak örvendenek, s általában tovább is élnek. Vannak persze kivételek, mert akik önmagukban is megtalálták a szeretetet, azaz harmóniában vannak, a természetben, állatokban, tevékenységekben is megélik azt.

 

De másokkal kapcsolatba kerülve az egyedül élők is pozitívan reagálnak a szeretetre. Másfelől a sok társsal körülvett emberek között sem mind boldog, mert előbb magukban kell azt meglelni. Az igazi szeretetre – ami nem egy érzelem, hiszen az csak egy lehetséges kifejezési módja – minden ember pozitívan reagál (álltok és növények is), mivel magasabb rezgésszintet közvetít.

 

Vannak olyan emberek – biztosan Te is ismersz ilyeneket – akik olyan hűvösek, mint a jég, vagy tartózkodnak minden személyességtől. Meg kell különböztetni akinek ilyen a temperamentuma attól, aki csupán így álcázza magát. Utóbbi jobban vágyik a szeretetre, mint bárki más, de valamely oknál fogva ezt nem tudja/akarja kimutatni.

 

 

Szerelem

 

Abban különbözik a szeretettől, hogy egy egyén felé irányul, és nem csupán lelki, hanem testi szinten is „egyesülésre” késztet. Ha megjelenik, nem lehet megszüntetni, legfeljebb az idő során (ha a személy már nincsen jelen) elhalványul, esetleg más valaki felé irányuló váltja fel. Egyes történetek szerint idővel az ember akár mesterségesen létrehozott alapú lényekbe is képes lehet beleszeretni (ld. mesterséges intelligencia filmek).

 

Természetesen akkor a legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni, ha kétoldalú. Vannak fokozatai is abban a tekintetben, hogy a két fél között csupán fellángolásról van szó, vagy azok olyan mértékben kiegészítői egymásnak, hogy minden tekintetben felemelik egymást.


a_10_legjobb_dolog_aminek_nem_lehet_ellenallni_szerelem_1.jpg

 

Ide kapcsolódóan a +1 lehetne a 10 legjobb dolog, aminek nem lehet ellenállni sorában a szerelmi egyesülés. Szándékosan nem írtam a „szex” -et, mivel történhet az csupán azon a szinten, amit két állat tesz egymással, amikor pusztán ösztönüknek engedelmeskedve a testük kívánalmainak eleget tesznek. Ennek ellenpontja, amikor két emberi lény szellemi-lelki-testi szinten teljesen egybefonódik és energiacsere megy végbe mentális, érzelmi, energetikai, sejti szinten egyaránt. Ez a valódi extázis, amiből egy új tudatosság születik.

 

 

Számodra mi az a 10 dolog, melynek nem tudnál, vagy nem is akarnál ellenállni? Írd meg hozzászólásban!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://10-legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7717871797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

10 legjobb

A 10 legjobb bármilyen témában, legyen az ember, alkotás, módszer, eszköz, hely, bármi, amiben lehetséges valamilyen szempontból a legjobbak összeállítása.

süti beállítások módosítása