10 legjobb

A 10 legjobb dolog bármilyen témában

A 10 legzseniálisabb üzleti és önsegítő könyvcím

a_10_legzsenialisabb_uzleti_es_onsegito_konyvcim.jpg

 

A 10 legzseniálisabb üzleti és önsegítő könyvcím bizonyos mértékig egy szubjektív választás eredménye. Megnéztem jó néhány valamennyire hasonló válogatást angol nyelvű oldalakon, de azokon más-más szempont áll a fókuszban. Olyan könyveket választottam, amelyek magyarul jelentek meg az elmúlt évtizedekben.

 

Általában két dolog van, ami először elad egy könyvet. Az egyik a jó cím (borítóképpel együtt), a másik a jól megírt fülszöveg. A 10 legzseniálisabb üzleti és önsegítő könyvcím listájába olyan könyveket választottam, amelyek nem csak meghökkentőek és figyelemfelkeltőek, de a tartalmuk sem átlagos. A kiadásuk sorrendjében mutatom be őket.

 

 

Figyelemfelkeltő könyvcímek a régi üzleti és önsegítő könyvek között

 

Joseph Kirschner - A manipuláció művészete 1974

 

Ez első pillantásra egy ellenszenves cím, nem is emlékszem már pontosan miért vettem meg, valamikor a 90-es évek vége felé. A Bagolyvár Könyvkiadónál jelent meg 1999 -ben. Az ellenkező oldalról indul ki, mint általában a kommunikációs könyvek, talán ezért is olyan figyelem felkeltő. Az az alapfeltevése, hogy mindenki valamilyen manipuláció céljából kommunikál.

 

Amennyiben a manipuláció szót kicseréljük a befolyásolás -ra, máris kicsit más hangsúlyt kap az egész. Ugyanis A manipuláció művészete alcíme ez: Az emberek befolyásolásának 8 legfontosabb szabálya. Azok számára akik a kommunikációban visszafogottak és bátortalanok, különösen hasznos lehet ez a mű.

 

Joseph Kirshner (1931-2016) osztrák tolmács, szövegíró, riporter, főszerkesztő, és tv-műsor forgatókönyvíró is volt. Egyetemi előadóként is működött, valamint sportolók és menedzserek tanácsadójaként. Önsegítő csoportokat létesített, és ezt a könyvét még további 9 követte.

 

 

Az egyperces menedzser sorozat 1982 -

 

1982-ben jelent meg Ken Blanchard és Spencer Johnson könyve, az Egyperces menedzser. Az egyperces célok, dicséret és megrovás rendszerére épülő, rövid, de velős története hamarosan bestsellerré vált, és 15 millió példányban adták el. Később ugyanezen váz alapján ők, és más szerzők további köteteket írtak ezzel a megfogó címmel.

 

Kenneth Blanchard – Spencer Johnson: Az egyperces menedzser

Kenneth Blanchard: Az egyperces menedzser erőre kap

Kenneth Blanchard – Donald Carew: Az egyperces menedzser csapatot épít

Ken Blanchard – Don Hutson – Ethan Willis: Az egyperces vállalkozó

Spencer Johnson – Larry Wilson: Az egyperces üzletkötő

Spencer Johnson – Constance Johnson: Az egyperces tanár

Mark Victor Hansen – Robert G. Allen: Az egyperces milliomos – Felvilágosult út a gazdagsághoz

Mark Victor Hansen – Robert G. Allen: Az egyperces milliomos – Egyperces gyakorlati praktikák a pénzügyi függetlenséghez

 

 

A 10 legzseniálisabb üzleti és önsegítő könyvcím – 2000 után

 

 

Mark Fisher – A lusta milliomos 2001

 

Ez tetszik, ugye? Azt sugallja, hogy a milliókért semmit sem kell tenni. Mark Fisher szerint a jövedelem megsokszorozásának legjobb módja, ha kevesebbet dolgozol. A szerző be is mutatja ezt saját példáin keresztül. A lusta milliomos könyv kötelező azok számára, akik látástól-vakulásig hajtanak a sok pénzért, de sosincs idejük élvezni.


a_lusta_milliomos.jpg

 

 

Timothy Ferriss – 4 órás munkahét 2007

 

Timothy Ferriss könyve egyfajta sláger a legjobb üzleti és vállalkozói könyvek között. Amikor megvettem a 2000-es években, engem is a címe fogott meg, mert természetesen az én munkahetem is sokkal több órából állt. De ez nem kifejezetten alkalmazottaknak szól, bár kétségkívül hasznát veszik.

 

Nekem különösen az tetszett – amit részben meg is valósítottam addigra – hogy csökkentsük a minimumra a szükségtelen információkat az életünkben. Az egész 4 órás munkahét könyv arról szól, mi módon szabadíthatod fel az idődet, s teheted azt, amit akarsz, miközben nélküled is működnek a dolgaid.

 

 

A 10 legzseniálisabb üzleti és önsegítő könyvcím - Leo Babauta – A kevesebb ereje 2008

 

Ez a mű – témáját tekintve – remekül kapcsolódik Mark Fisher könyvéhez. Már maga a cím elolvasása felébreszt egy érzést, egy felismerést. Leo Babauta a híres Zen Habits blog tulajdonosa, amelyben az egyszerű élet és gondolkodásmód, valamint szokások mindennapi erejéről mesél.

 

A kevesebb ereje könyv címe arra utal, hogy a megfelelő módon kevesebb munkával többet végezhetsz el. A jó célokra való összpontosítás mellett bizonyos szükségtelen dolgoktól való megszabadulás az alapja a felszabadulásnak. A módszer által egész egyszerűen kevesebb munkával nagyobb eredményeket érsz el.

 

 

Richard Fenton, Andrea Waltz – Hajts a NEM -ért! 2008

 

Ez a cím is azért telitalálat, mert az ellentétre hívja fel a figyelmet. Ugyan, ki szereti, ha nemet mondanak neki? De ha a nemek lépcsőfokok egy nagy igen -hez, akkor ugye más a helyzet? Üzletkötőknek, ügynököknek, és MLM huszároknak kötelező darab. Ha tudsz örülni a nemnek is, könnyen jönnek az igenek.

 

 

Gary Keller és Guy Papasan Az 1etlen dolog 2013

 

Ezt is a címe miatt vásároltam meg, mivel én is túl sok mindennel foglalkozom egyszerre. Az 1etlen dolog könyv azt mutatja meg, hogyan hozhatjuk a fókuszba a leglényegesebbet az életünkben. Mi módon állíthatjuk úgy prioritásba a tevékenységeinket és használhatjuk fel az időperiódusokat, hogy a legnagyobb eredményt elérjük. Ez nem csak az üzleti életre, de a magánéletre is értendő.

 

 

 

John C. Parkin F**k It – B…a meg! 2007, – Azt csináld, amit szeretsz! 2016

 

Ez valójában két könyvcím, de ugyanaz az eleje. Talán mondanom sem kell, miért figyelemfelkeltő ☺. John C. Parkin B...a meg! könyveiről van szó, amely egy egész sorozat. A szerző következetes káromkodása tulajdonképpen egy egészséges életérzést jelenít meg, mert egyszer mindenki eljut erre a pontra. Bizonyos szempontból ez a sorozat, akár még az ebben a blogban bemutatott legsikeresebb spirituális könyvsorozatok közé is beférne.

 

Egyfajta feloldó terápia, mert ha felvállaljuk, hogy elegünk van, egyszersmind készen állunk rá, hogy elengedjük, ami nem megy, amit nem akarunk. Egyben hozzásegít az őszinte életfilozófiához, hogy valóban úgy éljünk, ahogy akarunk. Ugyanis rájövünk, mi az, amit el kell engedni ahhoz, hogy menjen, aminek mennie kell.

 

a_10_legzsenialisabb_uzleti_es_onfejleszto_konyvcim_csinald.jpg

 

A 10 legzseniálisabb üzleti és önsegítő könyvcím – Mike Michalowicz – Először a profitot 2017

 

Ez a cím nagyon vonzó annak, aki nyereséges szeretne lenni. De másoknak is birizgálja a fantáziáját. Sokan egyből arra gondolnak, biztosan arról szól, hogyan törekedjünk minél előbb saját profitra. Az Először a profitot könyv lényege, hogyan irányítsuk úgy a pénzáramlást, hogy először megkapjuk és elhelyezzük, ami jár, majd a többit megfelelően beosztva minden rendben menjen.

 

Ennek pontos módszere és folyamata nagyon jól le van vezetve a könyvben, úgy, hogy még a magánéletben is felhasználható egy hasonló rendszer. Igazából már 2014-ben megjelent az első változat az USA -ban, de 2017-re a szerző átdolgozta, bővítette, s ez jelent meg magyarul is 2021 -ben.

 

 

Gabrielle Bernstein - Szupervonzás 2019

 

Most mondd, hogy ez nem vonzó… Gabrielle Bernstein Szupervonzás műve eléggé gyakorlatias, saját példáin meséli el, hogyan működik ez az életében. A szerző egy bestseller író, akinek ez a sokadik könyve. A vonzás törvénye jellegű könyvek sorába tartozik, de elég laza, személyes jellegű mű, praktikus tanácsokkal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://10-legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr116728214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dan da Man 2021.10.21. 08:00:41

Jézus ereje!

Az emberek szégyene, hogy ezeket elolvassák.

Persze mindenből lehet valamit tanulni, de azért ezek között nem kevés igen gáz pénzcsináló van. Ami nem az olvasónak csinálja a pénzt...

10 legjobb

A 10 legjobb bármilyen témában, legyen az ember, alkotás, módszer, eszköz, hely, bármi, amiben lehetséges valamilyen szempontból a legjobbak összeállítása.

süti beállítások módosítása